Valeriu Zgonea, achitat definitiv. În primă instanţă, fostul şef al Camerei Deputaţilor fusese condamnat la 3 ani cu executare pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Mediafax (arhiva)

Valeriu Zgonea a fost achitat definitiv în procesul în care era acuzat de trafic de influenţă. În prima instanţă fostul şef al Camerei Deputaţilor primise o condamnare de trei ani de închisoare cu executare.

„Admis apel - Dec.pen.127/A/11.02.2022-În temeiul art. 421 alin. 1 pct.1 lit. b C.proc.pen., respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, împotriva sentinţei penale nr. 126/03.02.2020, pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală, în dosarul nr. 48938/3/2017. În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a din C.proc.pen., admite apelul formulat de inculpatul ZGONEA VALERIU-ŞTEFAN, împotriva sentinţei penale nr. 126/03.02.2020, pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală, în dosarul nr. 48938/3/2017, pe care o va desfiinţa în integralitate şi, rejudecând: În baza art. 396 alin. 5 C.p.p. rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C.proc.pen. achită pe inculpatul ZGONEA VALERIU-ŞTEFAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influen?ă, prevăzută de art. 291 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 5 alin. 1 C.pen. În baza art. 404 alin. 4 lit. c) Cod de procedură penală ridică măsurile asigurătorii instituite prin Ordonanţa din data de 28.12.2017 de DNA-Serviciul Teritorial Ploieşti, în dosarul nr.161/P/2015, asupra contului bancar deschis la Banc Post - Sucursala Dolj, nr.X, Cod IBAN X, aparţinând inculpatului ZGONEA VALERIU-ŞTEFAN, până la concurenţa sumei de 62.143 lei. Înlătură dispoziţia de confiscare a sumei de 62.143 lei, de la inculpatul ZGONEA VALERIU-ŞTEFAN. Înlătură dispoziţia de obligare a inculpatului ZGONEA VALERIU-ŞTEFAN la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 4000 lei, acestea urmând a rămâne în sarcina statului. În temeiul art.275 alin. 3 C.proc.pen, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată astăzi, 11.02.2022, prin punerea hotărârii redactate la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, arată minuta instanţei.

Înainte de condamnarea în primă instanţă, reprezentantul DNA a susţinut în faţa judecătorului că Valeriu Zgonea a intervenit la fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea dar şi la Marcel Ciolacu, actualul şef al social-demoicraţilor pentru ca o persoană, Ionela Dobrică, să ajungă într-o funcţie de conducere la Ministerul Comunicaţiilor. 

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a arătat că el nu a avut niciun rol în numirea Ionelei Dobrică în funcţia de subsecretar de stat la Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională. Pe de altă parte, a precizat că pentru asemenea funcţie este nevoie de susţinere politică, nu are loc concurs,

Mai multe pentru tine:
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Dubai va continua planul de extindere a aeroportului Al Maktoum în valoare de 35 de miliarde de dolari
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă