UPDATE Oase carbonizate şi cenuşă descoperite într-o pădure de lângă Caracal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criminaliştii care lucrează în Caracal la cazul criminalului George Dincă au descoperit într-o pădure din zonă rămăşiţe umane, fiind vorba de oase carbonizate şi cenuşă. Descoperirea a venit în urma unor mărturisiri făcute chiar de Dincă, care le-ar fi spus anchetatorilor că ar fi vorba despre rămăşiţele Luizei Melencu, prima victimă a acestuia.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a declarat jurnaliştilor că, potrivit declaraţiilor lui Gheorghe Dincă, acesta ar fi ucis-o pe Luiza Melencu în aceeaşi zi în care a răpit-o şi i-a ars trupul şi a aruncat fragmentele osoase într-un sac într-o pădure de la marginea oraşului.

UPDATE Tonel Pop, avocatul familiei Luizei, fata de 18 ani presupusă a fi prima victimă a lui Gheorghe Dincă a declarat luni, în timpul procedurilor din anchetă că există temerea ca în acest caz să fie mai multe victime, specificând că Gheorghe Dincă este un personaj foarte inteligent şi manipulator.

„Este posibil să fie mai multe victime. Dincă nu ştie numele fetelor. El vorbeşte doar de luni: „fata din luna mai, fata din luna...”. Minte foarte mult, dar din când în când psihologii poliţiei au reuşit să-l facă să spună şi adevărul. Acum toată lumea se gândeşte că sunt mai multe victime, pornind de la modul lui de operare, care este acela al unui criminal în serie şi nu unul ocazional. În acest moment Dincă nu a cedat nervos. Este foarte calm. Să ştiţi că omul este foarte inteligent. Aproape la fel de inteligent ca psihologii poliţiei”, a declarat avocatul Tonel Pop.

UPDATE În pădurea unde Gheorghe Dincă i-a condus pe anchetatori au fost descoperite oase carbonizate şi cenuşă, despre care acesta a spus că ar aparţine primei victime, Luiza Melencu.

UPDATE Gheorghe Dincă a fost adus în locul unde au fost descoperite rămăşiţele umane. Ulterior la faţa locului s-a prezentat şi avocatul familiei Luizei, care a făcut o serie de declaraţii presei. „El (Gheorghe Dincă- n.r.) a condus echipa de anchetă aici. Credeţi-mă, omul acesta spune adevărul dar şi minte foarte mult. A fost învăţat cum să mintă. Nu ştim cine este victima, dar ştim că este o victimă”, a spus acesta.

Rămăşiţele umane vor fi expertizate pentru că în cazul Luizei Dincă a dat o serie de informaţii eronate, iar poliţiştii i-au căutat trupul în Dunăre sau în Olt. 

Reamintim că, fata de 18 ani din comuna doljeană Dioşti a dispărut la 14 aprilie, în drum spre Caracal, luată la ocazie de Gheorghe Dincă. 

Luiza avea de mers 15 kilometri de la Dioşti la Caracal, în judeţul vecin, unde voia să ajungă într-o zi de duminică, 14 aprilie 2019. Poliţia numeşte asta „plecare voluntară de la domiciliu“. 

Drumul era făcut pe o şosea circulată, Drumul European 70 (DE70 / DN6), care în localitate capătă nume de stradă.

La Caracal, segmentul de şosea devine „Strada Craiovei“ şi chiar acolo se află casa criminalului Gheorghe Dincă (65 ani).

Luiza n-a mai fost văzută de când s-a urcat în maşina lui Dincă, un Renault Megane gri cu numărul de înmatriculare OT 48 WYW. 

Despre acest număr preferenţial, localnicii au declarat la postul de televiziune Antena3 că reprezenta un indiciu legat de relaţiile pe care le are Gheorghe Dincă în mediul poliţienesc, fiind o combinaţie de litere rare care nu este la dispoziţie oricui, ci doar „pentru sifonari şi pilele poliţiei“.

Luiza ar putea fi cea de-a doua victimă dovedită a Dincă, criminaliştii având deja confirmarea că Alexandra Măceşanu a fost incinerată. 

Dan Antonescu: Uciderea unei tinere a ajuns o rutină

Expertul criminalist Dan Antonescu considera cu ceva timp în urmă că, cel probabil, Gheorghe Dincă este un criminal în serie, pentru care uciderea unei tinere a ajuns o rutină. „Modul în care a acţionat Gheorghe Dincă în ultimul caz, al Alexandrei Măceşanu, arată că ştia pas cu pas ce trebuie să facă. Fără nicio emoţie, cu toate că acţiona ziua. Ştia cum să-şi aleagă victimele după un anumit tipar, iar acţiunea efectivă de răpire era oarecum standardizată. Din păcate pentru ea, prin telefonul dat la 112, Alexandra l-a scos din acea rutină”, spunea Dan Antonescu.