MAE cere îndreptarea grabnică a situaţiei Radio Chişinău: Schimbarea numelui, un atac la identitatea, tradiţia şi încrederea postului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Radio Chişinău

Ministerul Afacerilor Externe a subliniat într-un comunicat de presă că „încercarea de schimbare a numelui” Radio Chişinău „reprezintă un atac la identitatea, tradiţia şi încrederea” pe care postul de radio le-a obţinut de-a lungul anilor. Ministerul şi-a exprimat speranţa că vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea grabnică a situaţiei şi a afirmat că „va susţine, în conformitate cu competenţele sale, un astfel de rezultat”.

„Ministerul Afacerilor Externe regretă decizia nejustificată şi nefundamentată, motivată pur politic, a Consiliului Municipal Chişinău în ce priveşte interzicerea utilizării toponimicului „Chişinău” de către postul Radio Chişinău”, arată un comunicat de presă al MAE. 

Sursa citată mai explică faptul că „parte componentă a Radio România, postul Radio Chişinău este prezent pe piaţa media din Republica Moldova de la 1 decembrie 2011 şi s-a impus de la bun început prin calitatea şi echidistanţa producţiei editoriale şi prin profesionalismul echipei sale. Radio Chişinău a stabilit standarde înalte în ceea ce priveşte jurnalismul modern, european şi respectul pentru public, pentru informarea corectă şi onestă a acestuia. Prin prezenţa sa, Radio Chişinău a adus o contribuţie importantă la consolidarea pluralismului pe piaţa media din Republica Moldova şi la emergenţa unei prese cu adevărat libere şi independente. Radio Chişinău reprezintă o sursă de informare valoroasă şi de încredere pentru cetăţenii din Republica Moldova”. 

Potrivit MAE, „încercarea de schimbare a numelui său reprezintă un atac la identitatea, tradiţia şi încrederea pe care acest post a dezvoltat-o de-a lungul anilor”, iar „postul de radio a fost de la bun început o voce puternică, pertinentă, în susţinerea parcursului pro-democratic şi pro-european al Republicii Moldova”. 

„Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă speranţa că vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea cât mai grabnică, pe cale administrativă şi juridică, a situaţiei postului Radio Chişinău şi va susţine, în conformitate cu competenţele sale, un astfel de rezultat”, mai arată sursa citată.

Mai multe pentru tine:
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Florin Arteni şi Florin Lehaci, argint pentru România în proba de dublu rame masculin, la Europenele de Canotaj de la Szeged
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar