Lia Savonea încasează indemnizaţie de detaşare deşi locuieşte în Chiajna. În 2018 a câştigat un salariu de 100.000 de euro de la CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lia Savonea Foto Adevarul

Lia Savonea, preşedintele CSM, a încasat anul trecut suma de 475.241 lei salariu de membru CSM plus diverse indemnizaţii. Doar indemnizaţia de detaşare, încasată în condiţiile în care locuieşte în comuna Chiajna, judeţul Ilfov, a fost de peste 120.000 de lei.

După cum notează publicaţia ziare.com, venitul încasat de şefa Consiliului Superior al Magistraturii reprezintă unul dintre cele mai mari venituri din magistratură, fiind echivalentul a aparoape 100.000 de euro.

Astfel, potrivit declaraţiei de avere, şefa CSM a încasat anul trecut 315.661 de lei (indemnizaţie), 20.472 de lei (recalculări), 124.175, 26 lei (indemnizaţie de detaşare), 12.107,42 lei (indemnizaţie de delegare), 1.212,21 lei (decont de transport) şi 1.514 de lei (drepturi salariale restante).

OUG nr. 27/2006 privind salarizarea şi alte drepturi ale judecătorilor, procurorilor şi altor categorii de personal din sistemul justiţiei stabileşte mai multe drepturi pentru magistraţii care sunt detaşaţi sau delegaţi în altă localitate decât cea de domiciliu: diurnă, cheltuieli de cazare sau transport. În cazul şefei CSM, care are domiciliul în Chiajna (Ilfov), ea încasează diurnă pentru că vine la muncă la Bucureşti.

Vicepresedintele CSM, procurorul Nicolae-Andrei Solomon, a incasat in 2018 suma de 304.741 de lei, potrivit declaratiei de avere depusă în februarie 2019, potrivit sursei citate.

Mai multe pentru tine:
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
Avarie la rețeaua de conducte. O sută de blocuri din București rămân fără apă caldă până la 1 mai
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Situaţia de pe front s-a „deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”