FOTO Mesajul lui Barack Obama către români: "Împreună le dăm oamenilor speranţa unui viitor mai bun"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Barack Obama a ţinut să le mulţumească românilor, de 1 Decembrie, pentru eforturile la nivel internaţional depuse în ultimii ani

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a transmis un mesaj de felicitare românilor cu ocazia Zilei Naţionale, în care le mulţumeşte pentru eforturile depuse pentru apărarea libertăţii şi democraţiei.

Într-un mesaj oficial postat pe site-ul Departamentului de Stat american, semnat de secretarul de stat Hillary Clinton în numele preşedintelui Barack Obama şi al poporului american, şeful Statelor Unite ale Americii (SUA) a ţinut să transmită tuturor românilor urări de bine cu ocazia aniversării Zilei Naţionale - 1 Decembrie.

Mesajul preşedintelui SUA vine ca o confirmare a ”contribuţiei importante” pe care România, ca partener în NATO, continuă să o aibă pentru ”pace şi prosperitate în lume”, se arată în comunicatul oficial.

”Sprijinul vostru pentru NATO şi alte organizaţii internaţionale a ajutat la propagarea idealurilor de libertate şi democraţie. Împreună, intervenim în Balcani şi în Afganistan pentru a le da milioanelor de oameni speranţa unui viitor mai bun", a explicat Hillary Clinton importanţa acordată României.

În finalul mesajului semnat de secretarul de stat Hillary Rodham Clinton este reconfirmat parteneriatul strategic dintre România şi SUA, pe a cărui continuitate mizează pentru mulţi ani.

Suntem recunoscători să avem în România un prieten puternic şi un aliatHillary Clinton, secretar de stat SUA
Mai multe pentru tine: