1 Decembrie cu parade, mâncare tradiţională şi luminiţe de Crăciun, în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1 Decembrie va fi pe toate gusturile, în Prahova. FOTO: arhivă Adevărul Ploieşti
1 Decembrie va fi pe toate gusturile, în Prahova. FOTO: arhivă Adevărul Ploieşti

Fie că rămâneţi în Ploieşti sau mergeţi pe Valea Prahovei, ziua de sâmbătă, 1 Decembrie, se anunţă una bogată în evenimente. Parade militare, show-uri aviatice şi deschiderea oficială a sezonului de Sărbători sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de autorităţi.

În Ploieşti, Ziua Naţională începe cu manifestările tradiţionale de 1 Decembrie: o paradă militară, survol aviatic, defilări de autospeciale, dar şi mult-aşteptata porţie de fasole cu cârnaţi.

Ziua Naţională marchează, în premieră în ultimii ani la Ploieşti, şi deschiderea sezonului de Sărbători. Municipalitatea a pregătit surprize de 1 Decembrie, dar şi pe tot parcursul lunii, atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari.

Nici Sinaia nu se lasă mai prejos, mai ales că mii de turişti au luat deja drumul staţiunilor montane. În programul zilei de 1 decembrie figurează o paradă militară, dar şi o trataţie cu sarmale.

Tot sâmbătă, la Sinaia este programată o proiecţie specială, cu intrare liberă, a filmului „După dealuri“, regizat de Cristian Mungiu.

De asemenea, Castelul Peleş se redeschide, după o lună de lucrări de conservare.

În cealaltă parte a judeţului, Aerodromul Şirna dă drumul la zbor în cadrul unei tabere militare cu iz de sărbătoare. Nu vor lipsi zborurile demonstrative, parada militară, fanfara, fasolea la ceaun şi vinul fiert.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite