FOTO Accident cu români în Italia, lângă Roma: şase au murit, inclusiv un copil, iar doi pasageri au fost grav răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase români cu rezidenţă în Italia, inclusiv o fetiţă de un an şi câteva luni, au murit, după ce microbuzul în care se aflau s-a lovit de o autoutilitară, sâmbătă dimineaţă, pe Autostrada A1, la periferia oraşului Roma. Alţi opt pasageri, doi români şi cei şase marocani din autoutilitara lovită, au ajuns la spitale din Roma. Unul dintre români a fost operat de urgenţă, însă medicii nu-i dau mari şanse de supravieţuire, potrivit MAE.

UPDATE Unul dintre românii răniţi a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, prognosticul medicilor asupra şanselor sale de supravieţuire fiind rezervat, informează MAE, precizând că celălalt român rănit are fracturi multiple.

MAE informează că o echipă consulară a identificat spitalul unde se află unul dintre cei doi cetăţeni români, care este rănit grav.

"Conform informaţiilor transmise de medicii curanţi, acesta se află în sala de operaţie, fiind supus unor intervenţii chirurgicale de urgenţă, prognosticul medicilor fiind rezervat asupra şanselor de supravieţuire", potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe.

O a doua echipă consulară s-a deplasat la cel de-al doilea spital unde se află celălalt cetăţean român rănit, şoferul autovehiculului. Acesta are fracturi multiple şi i se acordă îngrijiri medicale.

MAE precizează că, din cauza şocului produs, şoferul nu a putut oferi, deocamdată, elemente suplimentare asupra producerii accidentului.

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă că şase cetăţeni români, între care un copil, şi-au pierdut viaţa, iar alţi doi români au fost răniţi în accidentul rutier produs sâmbătă dimineaţă în Italia, în timp ce Ministerul de Interne precizează că toţi românii implicaţi în accident erau rezidenţi în Italia.

Potrivit unui comunicat emis de MAE, accidentul din Italia a avut loc pe autostrada A1, între localităţile Collefero şi Valmontone, sâmbătă dimineaţă, fiind implicate două autovehicule în care se aflau cetăţeni români şi, posibil, cetăţeni marocani.

Conform sursei citate, consulul Ambasadei României la Roma a mers la faţa locului, fiind informat de autorităţile italiene competente că cinci cetăţeni români au murit pe loc, iar un copil, tot cetăţean român, a decedat la spitalul din Tivoli.

Totodată, alţi doi cetăţeni români, aflaţi în microbuzul implicat în accident, au fost răniţi, fiind transportaţi la două spitale, mai precizează MAE.

În celălalt autovehicul implicat în accident, tot de tip microbuz, se aflau şase persoane, posibil cetăţeni marocani.

MAE mai menţionează că, în prezent, o echipă consulară se află în drum spre cele două spitale unde se află cei doi cetăţeni răniţi.

La rândul lor, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) precizează, într-un comunicat de presă că românii implicaţi în acest accident sunt rezidenţi în Italia. Potrivit MAI, ataşatul de afaceri interne şi autorităţilor consulare ale MAE din Italia vor acorda asistenţă cetăţenilor români răniţi în accident şi familiilor celor decedaţi, care urmează să fie anunţate.

Accidentul s-a produs sâmbătă dimineaţă

Accidentul a avut loc sâmbătă în jurul orei 5.00 (6.00, ora României), pe Autostrada A1, pe sensul Napoli-Roma, în zona Colleferro, la periferia sud-estică a Romei, relatează jurnaliştii La Repubblica.

Un microbuz marca Mercedes înmatriculat în România a lovit din spate o autoutilitară Fiat Ducato, susţin autorităţile italiene. 

Cinci români din microbuz au murit pe loc, iar o fetiţă în vârstă de un an şi câteva luni a murit la spitalul din Tivoli.

Ceilalţi doi români din cei opt aflaţi în maşină au fost răniţi în accident şi au fost transportaţi la spitale din Roma.

Marocani în autoutilitara buşită de români

Pesoanele aflate în autoutilitara lovită de microbuzul românilor - o familie marocană formată din cei doi părinţi şi patru copii - au suferit doar răni uşoare, inclusiv copiii, dar au fost duşi de asemenea la spitale din Capitala Italiei, mai relatează La Reppublica.

După coliziunea iniţială, cele două vehicule au fost lovite uşor de alte maşini care circulau în acel moment pe autostradă, însă nimeni nu a fost rănit.

Potrivit autorităţilor, cei nouă români aflaţi în microbuz sunt rezidenţi în Italia, probabil în provincia Salerno (regiunea Campania, din sudul Italiei).

Autorităţile italiene anchetează circumstanţele producerii accidentului.