VIDEO Familiile şi biserica îi plâng pe cei doi misionari morţi în Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
McKay Burrows

Familia şi prietenii îi plâng pe cei doi tineri mormoni misionari care au murit intoxicaţi cu gaz într-un apartament din Timişoara. Misiunea lor era de a-i convinge pe români să îmbrăţişeze Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă.

McKay Burrows a petrecut patru sâmbete construind un zid înalt de zece etaje pentru un campus al bisericii în zona americană Fork Canyon, scrie Mormon Times.  

Citeşte şi:

UPDATE Doi tineri mormoni misionari au murit intoxicaţi cu gaz în zona Bălcescu

Prietenii i-au spus că a făcut destul, dar mormonul misionar, de 20 de ani, care a devenit şi un pianist la nivel înalt şi a câştigat o bursă la BYU, a depus eforturi pentru a finaliza proiectul.

"El a făcut totul. A organizat munca, el a săpat fundaţiile, a stabilit blocurile de fundaţie.", a declarat Patrick Hendrickson, un prieten al familiei Burrows şi fostul episcop din Highland Burrows, Utah, înainte de a se muta. "Acestea nu fac decât să exemplifice ce fel de persoană era".

Totuşi, a fost ultimul mare proiect pe care Burrows avea să-l ducă la capăt. Burrows şi prietenii săi misionari au murit sămbătă de la asfixiere accidentală cu gaze naturale, din cauza unei scurgeri de gaz în apartamentul lor din România.

Stareţul Burrows de Highland şi Jace Edwards Davis, 20 de ani, din Logandale, Nev, au servit misiunii Bisericii LDS din Bucureşti, în România.

"Deşi McKay n-avea decât 20 de ani când ne-a părăsit, el a realizat atât de multe lucruri bune în timpul vieţii sale", a declarat în scris familia Burrows.

"El a fost un student de excepţie, a absolvit cu onoruri Liceul Lone Peak. A participat la BYU printr-o bursă de studii. A fost un muzician extrem de bun, stăpânea pianul cu priceperea unui pianist de concert, spre încântarea şi admiraţia celor care au avut norocul să-l asculte cântând."

Fiul lui Hendrickson, Chase, care era de asemenea misionar, a crescut cu Burrows, a declarat Patrick Hendrickson.

"Unii oameni îl descriu ca pe un pianist şi un elev bun, dar el a fost mai mult decât atât", a spus Hendrickson. "Juca fotbal, baschet, se întâlnea cu prietenii, îi plăceau jocurile video. El a făcut tot ce a putut."

"O să fie trist, toţi prietenii lui, care au servit misiunii , vor ajunge acasă în acelaşi timp şi atunci îi vom duce lipsa şi mai mult", a spus Hendrickson. Acelaşi lucru poate fi spus despre însoţitorul lui McKay, stareţul Jace Davis.

Spencer Winzenried, care îl ştia pe Davis din clasa a şaptea, a spus despre el că a fost un tip "cu adevărat bun." "Chiar aşa a fost", a spus Winzenried, 21 de ani. "Atunci când cineva moare, mereu se spune că a fost un om bun, dar Jace chiar aşa a fost".

Misionarul de 20 de ani din Nevada a fost unul dintre cei 10 absolvenţi valla victoria din Moapa Valley High School, juca tenis şi baschet de ani de zile înainte de a participa la BYU-Idaho pentru un an şi de a pleca pentru a servi misiunii bisericeşti.

Una dintre ultimele dăţi în care Winzenried l-a văzut pe Jace a fost înainte de absolvirea liceului, atunci când au vorbit despre viitorul lor, despre biserică şi unde ar putea fi trimişi în misiuni.

"Îmi amintesc doar că era un bun moment să privim sus, către stele", a spus Winzenried. "(Davis) a fost întotdeauna un copil tont", a completat el. "De fiecare dată când mergeam la McDonald's, ne prosteam mereu şi întrebam ce era în meniu şi ce băuturi aveau chiar dacă ele erau trecute acolo", îşi aminteşte el.

Un coleg de la bursa BYU-Idaho, Sera Caldwell, a spus că-şi aminteşte bine de Davis: "Este foarte trist. Cel puţin acum îşi poate termina misiunea sa în cer."