Trump riscă probleme legale odată cu mărturisirile lui Cohen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPE-EFE

Fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen a pledat vinovat marţi în mai multe acuze care l-ar putea implica şi pe Donald Trump în privinţa finanţării campaniei electorale din 2016, a afirmat Comisia de Securitate a Partidului Democrat.

„Mărturisirile lui Michael Cohen în privinţa crimelor sale fiscale şi a fraudei bancare, precum şi încălcarea de regulilor de finanţare a camapniei care implică plata unor sume de bani către femei despre care se presupune că au avut aventuri cu Trump este un alt set de condamnări a cercului interior al preşedintelui”, a declarat Adam Schiff, un reprezentant al democraţilor, citat de Reuters.

Acesta din urmă a mai adăugat că implicările legale privind încălcările finanţării campaniei electorale i-ar putea aduce un pericol juridic lui Trump. 

Michael Cohen, a pledat vinovat în timpul unui proces din New York de marţi privind mai multe acuzaţii financiare, acesta spunând că a fost coordonat de Donald Trump. Verdictul a venit la câteva minute distanţă după ce curtea federală din Virginia l-a condamnat pe fostul şef de campanie al lui trump, Paul Manafort, de opt acuzaţii de fraudă fiscală şi bancară şi nedivulgarea conturilor din trei bănci străine.