John McCain, către preşedintele Trump: Retractează sau oferă dovezi că Obama ţi-a ascultat telefoanele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul republican a declarat, în cadrul unui interviu pentru postul CNN, că preşedintele Donald Trump trebuie fie să retracteze, fie să probeze acuzaţia că preşedintele Obama i-a pus sub ascultare telefoanele înainte de alegerile din 8 noiembrie.

„Cred că preşedintele are una din două alegeri în această situaţie: fie retractează sau oferă informaţiile pe care poporul american are dreptul să le ştie, pentru că dacă predecesorul său a încălcat legea, dacă Barak Obama a încălcat legea, atunci, cel puţin spus, ne confruntăm cu o situaţie serioasă”, a afirmat senatorul John McCain.

Preşedintele Trump a sugerat săptămâna trecută, printr-o serie de twitt-uri, că administraţia Obama i-ar fi ascultat telefoanele din Turnurile Trump fără a oferi însă nicio dovadă în sprijinul acestei afirmaţii. „Teribil! Tocmai am descoperit că Obama mi-a pus liniile telefonice sub ascultare în Trump Tower chiar înainte de victoria mea. Nu s-a găsit nimic", a scris Trump.

„Nu am niciun motiv să cred că această acuzaţie este adevărată, dar totodată, cred că Preşedintele Statelor Unite poate clarifica această situaţie într-un minut”, a continuat senatorul statului Arizona. „Tot ceea ce trebuie să facă este să ridice telefonul, să-l sune pe directorul CIA, pe directorul agenţiei naţionale de spionaj şi să spună, 'OK, ce s-a întâmplat'?”, a încheiat acesta.

În aceeaşi zi, Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a declarat pentru postul CBS că nu a văzut nicio dovadă care să susţină acuzaţia preşedintelui Trump. Congresmanul Ryan este unul dintre cei opt lideri ai camerei cu acces la notele informative ale serviciilor de informaţii.