Biden l-a avertizat pe Xi despre încălcarea sancţiunilor impuse Moscovei

0
Publicat:

Preşedintele american Joe Biden a spus că l-a avertizat pe omologul său chinez, Xi Jinping, despre riscul retragerii investitorilor, dacă Beijingul încalcă sancţiunile impuse Rusiei în urma invaziei Ucrainei, scrie AFP.

Joe Biden a avut o discuție telefonică cu președintele chinez, Xi Jinping

Într-un fragment dintr-un interviu acordat canalului CBS urmând a fi difuzat duminică, Joe Biden a afirmat că i-a explicat lui Xi Jinping. într-o discuţie la telefon, că încălcarea sancţiunilor ar fi „o greşeală uriaşă", precizând că nu există nici un indiciu în prezent că China ar sprijini activ efortul de război rusesc furnizându-i arme. „I-am telefonat preşedintelui Xi - nu pentru a ameninţa, doar pentru a-i spune (...) că, dacă crede că americanii şi alţii vor continua să investească în China în timp ce el încalcă sancţiunile impuse Rusiei, atunci face o greşeală uriaşă", a declarat liderul de la Casa Albă.

În acest moment, nu există niciun indiciu că ei (chinezii) au propus arme sau alte lucruri de care Rusia are nevoie", potrivit preşedintelui american. De asemenea, el a respins ideea că alianţa dintre China şi Rusia implică faptul că Statele Unite poartă un nou tip de război rece. „Nu cred că acesta este un război rece nou sau mai complicat", a apreciat Joe Biden. Rusia a invadat vecinul său pro-occidental, Ucraina, la 24 februarie, devastând nenumărate oraşe şi sate în ţara în care luptele continuă, mai scrie AFP.   

Preşedintele american Joe Biden a spus că l-a avertizat pe omologul său chinez, Xi Jinping, despre riscul retragerii investitorilor, dacă Beijingul încalcă sancţiunile impuse Rusiei în urma invaziei Ucrainei, scrie AFP.

Într-un fragment dintr-un interviu acordat canalului CBS urmând a fi difuzat duminică, Joe Biden a afirmat că i-a explicat lui Xi Jinping. într-o discuţie la telefon, că încălcarea sancţiunilor ar fi "o greşeală uriaşă", precizând că nu există nici un indiciu în prezent că China ar sprijini activ efortul de război rusesc furnizându-i arme.

I-am telefonat preşedintelui Xi - nu pentru a ameninţa, doar pentru a-i spune (...) că, dacă crede că americanii şi alţii vor continua să investească în China în timp ce el încalcă sancţiunile impuse Rusiei, atunci face o greşeală uriaşă", a declarat liderul de la Casa Albă.

În acest moment, nu există niciun indiciu că ei (chinezii) au propus arme sau alte lucruri de care Rusia are nevoie", potrivit preşedintelui american.

De asemenea, el a respins ideea că alianţa dintre China şi Rusia implică faptul că Statele Unite poartă un nou tip de război rece.

Nu cred că acesta este un război rece nou sau mai complicat", a apreciat Joe Biden.

Rusia a invadat vecinul său pro-occidental, Ucraina, la 24 februarie, devastând nenumărate oraşe şi sate în ţara în care luptele continuă, mai scrie AFP.

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
În Germania începe procesul grupului care plănuia răsturnarea parlamentului și uciderea cancelarului. Printre inculpați: un prinţ, un soldat, un astrolog şi o antivaccinistă
Aur, argint și bronz pentru România la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
Tabloul Mona Lisei ar putea avea propria cameră, la Muzeul Luvru
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”