Serialul de comedie in care joacă Zelenski a avut viaţă scurtă în Rusia: difuzarea sa a fost anulată după o glumă la adresa lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un canal rus de televiziune a anulat brusc serialul de comedie „Servitorul Poporului”, în care apare preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, după ce o glumă la adresa lui Vladimir Putin a fost difuzată pe post în orientul îndepărtat al Rusiei.

Satira politică a fost o platformă pentru fostul actor de comedie Volodimir Zelenski, pentru a câştiga popularitate şi, în cele din urmă, pentru a câştiga preşedinţia Ucrainei, într-un scrutin condus în mare parte de furia cetăţenilor îndreptată spre foştii lideri ai ţării.

Însă cu glume dure îndreptate împotriva lui Putin, mulţi s-au întrebat cât de lungă va fi viaţa serialului la posturile TV atent controlate de stat. Răspunsul este: mai puţin de o noapte.

După ce au scos rapid gluma la adresa lui Putin în premiera sezonului, canalul TV TNT a anulat cu totul difuzarea celorlalte 22 de episoade, înlocuindu-le cu sitcomuri mai puţin capabile să supere Kremlinul. 

TNT a declarat pentru ziarul rus de afaceri Vedomosti că nu a plănuit niciodată să difuzeze întregul sezon şi că transmisiunea a fost un „truc de marketing” pentru serviciul său de streaming online. Episodul este încă disponibil acolo.

Serialul „Servitorul Poporului” urmăreşte ascensiunea surprinzătoare a personajului lui Zelenski, de la profesor de şcoală la preşedinte al Ucrainei, după ce un discurs al său împotriva corupţiei devine viral pe internet.