Nepotul lui Stalin: „Putin n-are minte, doar se dă mare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nepotul lui Iosif Stalin (stânga) Evgheni Jugaşvili (dreaptă) spune despre guvernul de la Kremlin că este plin de hoţi şi escroci FOTO AP

Nepotul lui Iosef Stalin a negat faptul că dictatorul sovietic era „un canibal însetat de sânge“ şi l-a denigrat pe actualul lider al Rusiei, spunând despre el că „n-are minte, doar se dă mare“.

Evgheni Jugaşvili, 79 de ani, a vorbit în exclusivitate cu publicaţia „Daily Mail“ după ce a pierdut un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în care voia să apere reputaţia bunicului lui, Iosef Stalin, distrusă de istoricii occidentali care spun că dictatorul a fost de vină pentru măcelărirea a zeci de milioane de oameni.

Într-un discurs destul de furios, Evgheni a insistat că Putin nu este un lider puternic, precum a fost Stalin şi că acesta conduce un guvern de „hoţi şi escroci“.

„Sunt indignat de decizia CEDO. Ce pot să mai spun? E greu în zilele noastre să găseşti un dram de bun simţ în orice se spune despre Stalin, din cauza percepţiei generale despre el“, a declarat pentru „Daily Mail“ nepotul dictatorului.

„Dacă Stalin ar mai fi rămas în viaţă doar cinci ani în plus, catastrofa din Rusia ar fi putut fi evitată. Însă Stalin a murit, iar Nikita Hruşciov a ajuns la putere şi a început să distrugă economia. Aşa am ajuns în situaţia în care duşmanii sovieticilor au ajuns la putere: Gorbaciov, Elţîn şi Putin“, spune Evgheni, adăugând că Putin este de vină pentru criza din Ucraina deoarece este mai preocupat de imaginea sa decât de politică.

„Îl vedem în toate ipostazele – schiind, pilotând un avion, apoi într-un submarin şi pe urmă fără cămaşă pe el. N-are minte, doar se dă mare“, spune nepotul lui Iosif Stalin despre actualul lider de la Kremlin, Vladimir Putin.