Mercenarii Wagner, înregimentați în mare parte în Garda Națională a Rusiei

0
Publicat:

Mercenarii Wagner au fost incluși în mare parte în Garda Naţională a Rusiei și sunt conduși de Pavel Prigojin, fiul răposatului oligarh Evgheni Prigojin, estimează serviciile secrete britanice.

Mercenari Wagner la Rostov-pe-Don FOTO Profimedia

După moartea lui Evgheni Prigojin, produsă la 23 august în urma unui accident aviatic misterios, o mare parte din mercenarii Wagner au fost integrați în Garda Naţională a Rusiei sub conducerea lui Pavel Prigojin. Alți mercenari s-au alăturat cel mai probabil companiei militare private Redut, care numără circa 7.000 de luptători, afirmă Ministerul britanic al Apărării în raportul de duminică asupra evoluției războiului din Ucraina.

Evgheni Prigojin a murit la două luni după ce a organizat o răzmeriță împotriva conducerii militare de la Moscova. Vladimir Putin a denunțat această acțiune și a calificate-o drept o „trădare”.

Conform serviciilor secrete britanice, regimul Putin exercită în prezent un control mai mare asupra activităţilor Wagner şi asupra fostului său personal.

La 1 noiembrie, liderul cecen Ramzan Kadîrov, un aliat al Kremlinului, a anunțat că medicii Wagner s-au alăturat forțelor sale paramilitare. Anterior, el vorbise despre încorporarea a 170 de mercenari Wagner.

Pavel Prigojin, în vârstă de 25 de ani, ar fi singurul moștenitor al fostului șef al companiei militare private Wagner.