Disidenta Liubov Sobol, o susţinătoare a lui Navalnîi, ar fi fugit din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liubov Sobol FOTO EPA-EFE

Liubov Sobol,o susţinătoare a opozantului rus încarcerat Aleksei Navalnîi, ar fi fugit din Rusia după ce un tribunal i-a impus o restricţie de circulaţie pe timpul nopţii pe o perioadă de un an şi jumătate pentru incitare la încălcarea restricţiilor sanitare în Rusia, a anunţat presa din Rusia.

Sobol, o avocată de 33 de ani, nu a confirmat informaţia nici pe reţelele sociale, nici pentru Moscow Times.

Sentinţa anunţată recent, care include o interdicţie de a părăsi Moscova, intră în vigoare la 10 zile după pronunţare.

„Potrivit unor relatări, Sobol a plecat spre Istanbul”,a transmis duminică Interfax, citând o sursă nedezvăluită.

Un canal de televiziune a mediei de stat a citat de asemenea o sursă necunoscută potrivit căreia activista ar fi plecat sâmbătă spre Istanbul de pe aeroportul Vnukovo. Turcia ar fi doar o destinaţie intermediară.

Liubov Sobol, care are deja două condamnări - între care una pentru vizita făcută unui agent de securitate presupus implicat în otrăvirea lui Navalnîi - riscă pedeapsa cu închisoarea pentru această faptă, dacă se dovedeşte adevărată.

Opozanta este acuzată de faptul că a încălcat reglementările sanitare la o adunare în susţinerea lui Navalnîi, anul acesta.

Un tribunal rus a dispus marţi ca Liubov Sobol să rămână la domiciliu în intervalul orar 22.00 - 06.00. Ei i s-a interzis totodată să nu participe la adunări publice. În plus, va trebui să se prezinte la un post de poliţie de trei ori pe lună.