Cinci militari ruşi au murit, după ce un elicopter Mi-8 a fost doborât în provincia Idlib. Armata rusă: aparatul a fost doborât de islamişti şi rebeli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Provincia Idlib este teatrul unor bătălii devastatoare între armata siriană şi rebeli FOTO Reuters

Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Şoigu, a anunţat luni că un elicopter rus, care se întorcea dintr-o misiune umanitară cu cinci persoane la bord, a fost doborât în provincia siriană Idlib, controlată de islamişti şi rebeli sirieni. Toţi pasagerii au decedat în urma atacului, conform Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a declarat că cei cinci militari ruşi au murit eroic. Se pare că membrii echipajului au încercat să vireze elicopterul departe de zonele rezidenţiale, pentru a evita moartea civililor.

Ulterior, Ministerul Apărării din Rusia a transmis că elicopterul se întorcea dintr-o misiune umanitară din oraşul Alep când a fost doborât în provincia Idlib. 

„Elicopterul a fost lovit de la pământ într-o zonă aflată sub controlul grupării teroriste Frontul al-Nusra şi de trupele aşa-numitei <<opoziţie moderată>> care îi acompaniază” a declarat Sergey Rudskoy, şeful departamentului de operaţiuni majore din cadrul Marelui Stat-Major al Rusiei.

Imaginile de la locul tragediei arată un cadavru, precum şi mai multe documente de identitate ruse.

Peskov a explicat că Moscova va continua să lupte împotriva terorismului internaţional pe toate fronturile, în ciuda ameninţărilor din partea jihadiştilor Statului Islamic.

Duminică, gruparea teroristă a cerut militanţilor să declanşeze un adevărat jihad pe teritoriul Rusiei.