Video UPDATE Cel puțin nouă persoane sunt blocate într-un institut cuprins de flăcări, aflat în apropierea Moscovei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin nouă persoane au rămas blocate la etajele superioare ale unui institut de cercetare în domeniul electronicii cuprins de flăcări, în apropiere de Moscova, au anunţat luni serviciile de urgenţă şi oficiali ruşi - relatează Reuters.

Cel puțin 9 oameni au rămas blocați într-o clădire din Fryazino, în flăcări FOTO: Twitter/ TabZ

UPDATE

Două persoane au sărit în gol de la ultimele etaje ale unui fost institut rusesc de cercetare în domeniul electronicii, o clădire cu opt etaje cuprinsă de flăcări, şi cel puţin alte şase persoane au murit în incendiu, a anunțat agenția de presă de stat TASS.

Patru etaje ale clădirii au ars complet şi nu se cunoaşte numărul exact al răniţilor. Din zona incendiului, în apropiere de Moscova, se degaja un fum negru. Serviciile de intervenţie au raportat o explozie în clădire. Cauza ar fi fost o butelie de gaz. Operaţiunile de salvare continuă, dar sunt îngreunate de temperatura ridicată şi de fumul dens.

Majoritatea spaţiilor din clădirea mistuită de flăcări, în care în trecut a funcţionat Institutul de Cercetare Platan, sunt închiriate. Clădirea nu a mai fost verificată din 2017 în ceea ce priveşte siguranţa la incendiu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Imagini difuzate de canalul Telegram 112 au arătat unele dintre persoane spărgând geamurile în timp ce fum negru ieşea din clădire şi flăcările mistuiau etajele inferioare.

Potrivit informaţiilor preliminare, mai sunt 9 persoane în clădire”, a declarat ministerul pentru situaţii de urgenţă. „Operaţiunea de salvare continuă”.

Cel puţin o persoană a fost salvată de serviciile de pompieri, a precizat ministerul.

Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiov, a declarat că incendiul a cuprins trei etaje ale clădirii şi căutarea victimelor continuă.

Incendiul a cuprins o suprafață de 2,3 mii de metri pătrați. Incendiul a fost clasificat ca fiind de rangul al treilea în ceea ce privește complexitatea, temperaturile ridicate și fumul dens împiedicând eforturile de stingere a incendiilor.

Este posibil să mai fie șapte persoane blocate în clădire. Peste 70 de persoane și 24 de echipamente sunt implicate în combaterea incendiului.

Douăsprezece echipaje de ambulanță lucrează la fața locului, a declarat Ministerul Sănătății de la Moscova, adăugând că 5 unități de intervenție de urgență au fost trimise pentru a ajuta la eforturile de salvare. 

Institutul care ar fi luat foc produce piese și componente electronice pentru diverse echipamente militare, inclusiv avioane de luptă, muniții cu lansare nucleară și sisteme de apărare aeriană.

Compania de stat Ruselectronis, responsabilă pentru producția a cel puțin 80% din componentele electronice rusești a transmis că această clădire învăluită de flăcări nu are nici o legătură cu Institutul de Cercetare din Fryazin, aceasta devenind proprietate privată în anii '90.