Socialiştii iniţiază discuţii cu fracţiunile parlamentare pentru a găsi soluţii de dizolvare a Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Bătrîncea, a anunţat că formaţiunea pe care o reprezintă iniţiază discuţii cu liderii fracţiunilor parlamentare pentru a găsi soluţii de dizolvare a Parlamentului.

Vlad Bătrîncea a precizat că va discuta cu toate fracţiunile, cu excepţia grupului Pro Moldova şi Pentru Moldova, pentru a stabili care „este foaie de parcurs juridică” de dizolvare a Legislativului,

„Nu cred că Maia Sandu nu cunoaşte proceduri, cunoaşte bine. Îi chemăm la calm, ne aşezăm la masa de discuţii şi discutăm această foaie de parcurs pur juridică. Parlamentul nu este o jucărie, sunt prevăzute proceduri legale pentru a fi dizolvat şi pentru a fi petrecute în 2021 alegeri parlamentare anticipate. În funcţie de foaia de parcurs trebuie să înţelegem ce facem cu asigurarea bugetului, cu plăţile sociale în ceea ce ţine activitatea Guvernului. Acest Guvern fie este demisie şi trimis în exerciţiu saua cest Guvern poate fi altul, teoretic. Dar oricum noi trebuie să asigurăm o stabilitate social-economică în perioada când Parlamentul va fi dizolvat şi când vor vor fi petrecute alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Vlad Bătrîncea într-un brieging de presă.

Bătrîncea a menţionat că socialiştii nu se ţin de mandate şi că nu vor participa în alianţe de guvernare. Totodată, el a negat că între Partidul Şor şi PSRM există o alianţă de guvernare.

„Fracţiunea PSRM nu va avea majoritate în acest Parlament. Pledăm pentru anticipate”, a mai spus deputatul.