Boris Volosatîi candidează în Parlamentul României din partea AUR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boris Volosatîi, director al Liceului „Gheorghe Asachi” din Chişinău
Boris Volosatîi, director al Liceului „Gheorghe Asachi” din Chişinău

Candidatul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) în Camera Deputaţilor din Parlamentul României, Boris Volosatîi, a îndemnat moldovenii cu cetăţenie română să voteze la alegerile din 5 şi 6 decembrie, să pună ştampila în dreptul numelui său, pe poziţia a şaptea. Într-o conferinţă de presă la IPN, Boris Volosatîi a remarcat că, votându-l, „vom putea reîntregi ţara, readuce demnitatea românească la nivelul cerinţelor timpurilor”.

Boris Volosatîi spune că, acum doi ani, a participat cu un program amplu la parlamentarele din Republica Moldova, unde a prezentat platforma sa de reunificare a celor două state româneşti. Un an în urmă, când a apărut AUR, a înţeles că programul acestui partid întocmai coincide cu viziunile sale şi valorile pe care le-a promovat şi le promovează.

El spune că AUR vine cu o nouă viziune asupra politicului. „Vrem să facem o nouă politică. O politică nu a celor îmbogăţiţi pe spatele nostru, care au furat, au trădat, au vândut ţara, dar pentru cei mulţi, care sunt nevoiţi să pribegească în lumea întreagă şi să cerşească în propria ţară. AUR vine cu patru valori fundamentale pe care vrea să le repună în capul mesei: familie, naţiune, credinţă şi libertate”. Candidatul AUR precizează că vine cu un proiect de ţară bazat pe asigurarea cu apă, energie, hrană.

Boris Volosatîi a mai remarcat punerea pe masa de lucru a unui tratat de fraternitate dintre Moldova şi România. De asemenea, un post de televiziune româno-moldovenesc care ar acoperi tot teritoriul Basarabiei, crearea unui institut de cercetare a fezabilităţii reunificării ţării în cadrul Academiei Române şi crearea unei platforme unice a tuturor organizaţiilor neguvernamentale întru dezbaterea problemelor puse în discuţie de Academia Română privind reunificarea statelor româneşti Moldova şi România. Pentru realizarea acestora este nevoie de voinţă politică, consideră candidatul.

Valentina Meşina a menţionat că îşi susţine colegul profesor. Ea l-a caracterizat pe Boris Volosatîi drept un om cu demnitate înaltă, patriot, care pe parcursul multor ani a educat generaţii de patrioţi, generaţii de oameni cu demnitate. „Merită să fie susţinut pentru că noi, cei care am fost alături şi ne-am inspirat întotdeauna de la oamenii de cultură, valoare şi de la profesorii noştri, care ne-au fost călăuză ca să devenim ceea ce suntem astăzi, merităm să fim reprezentaţi şi de Parlamentul României”. Ea a îndemnat românii din Republica Moldova să iasă pe 5-6 decembrie la vot şi să voteze Boris Volosatîi.

Activistul civic, Vlad Bileţchi, a menţionat că pilonii pe care se bazează Boris Volosatîi şi formaţiunea politică care-l înaintează sunt: familia, naţiunea, credinţa şi libertatea. În opinia sa, asistăm la o campanie electorală cu fotografii lacrimogene, cu copii, fel de fel de fotografii cu transfer de imagine, „atât de jos a ajuns campania electorală şi clasa politică românească. România poate mai mult, dar pentru asta trebuie de dat dovadă de responsabilitate”, inclusiv de mers la vot pe 5 şi 6 decembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite