PLDM: Dodon a indus în eroare opinia publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSRM, Igor Dodon, a indus în eroare opinia publică atunci când a anunţat că liberal-democraţii au acceptat iniţiativa socialiştilor de modificare a Constituţiei Republicii Moldova, se anunţă într-un comunicat de presă al PLDM.

„În cadrul briefingului de presă de astăzi, liderul socialiştilor a indus în eroare opinia publică, deplasând în mod deliberat accentele. Chiar pe foaia de titlu a proiectului se observă foarte clar că documentul a fost înregistrat la 20 octombrie, cu numărul 107 de către “FLD”, ceea ce înseamnă fracţiunea liberal-democrată”, subliniază liberal-democraţii.

Amintim că, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Igor Dodon a declarat că fracţiunile parlamentare ale PSRM şi PLDM au semnat o iniţiativă legislativă de modificare a articolului 78 din Constituţie - alegerea şefului statului - pe care au remis-o Curţii Constituţionale pentru avizare. Dodon a prezentat proiectul ca fiind elaborat de către socialişti.

PLDM precizează în comunicatul de presă că, la 20 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă, fracţiunea liberal-democraţilor a anunţat despre iniţiativa legislativă, dar pentru a fi remis Curţii Constituţionale spre avizare, erau necesare semnăturile a o treime din deputaţi şi, în acest sens, fracţiunea PLDM a lansat un apel către toţi legiuitorii să susţină proiectul.

PLDM subliniază, în context, că iniţiativa legislativă va fi depusă la Curtea Constituţională de părţile semnatare.