Marian Lupu: Republica Moldova îndeplineşte toate cerinţele pentru a fi promovată pe merit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Lupu, în faţa omologilor săi europeni

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, este de părere că a venit timpul ca Republica Moldova să pretindă să fie scoasă de sub monitorizarea Consiliului Europei (CoE).

Spicherul a făcut această declaraţie în timpul alocuţiunii sale în plenul Conferinţei preşedinţilor de parlamente din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care se desfăşoară în aceste zile, transmite Info-Prim Neo.

Marian Lupu a spus că argumentele pentru trecerea la etapa de post-monitorizare sunt construite pe încrederea că Republica Moldova îndeplineşte cerinţele pentru a fi promovată pe merit. „În ţara noastră reformele, în primul rând cele de consolidare a instituţiilor democratice, au fost reluate şi accelerate începând cu anul 2009. Tot ce s-a întâmplat de atunci încoace a schimbat şi imaginea în exterior, dar şi procesele interne din Republica Moldova", a comunicat Marian Lupu în faţa omologilor săi europeni.

Potrivit politologului Mihai Cernencu, Republica Moldova este statul cel mai longeviv în ceea ce priveşte monitorizarea din partea Consiliului Europei.