Leancă, despre Filat: A distrus vieţile multor oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, a venit cu o replică vineri, 8 iulie, după ce Vlad Filat a adus mai multe acuzaţii la adresa sa.

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care l-a învinuit pe Leancă de mărturii false.

„Îmi aduc aminte privirea domnului Iurie Leanca, cel care a făcut declaraţii împotriva mea la el acasă, pe 14 octombrie, într-o zi liberă, noaptea, pe intuneric, ca în 1937. La fel şi la cei care, şantajaţi sau ademeniţi de funcţii, au depus mărturii false împotriva mea facând "un pact cu diavolul" crezând că aşa vor fi absolviti de responsabilitate”, a scris Filat.

Replica liderului PPEM nu s-a lăsat mult aşteptată şi a fost postată tot în mediul virtual, pe Facebook.

„Cred că pe omul ăsta nu-l ajută nimic, nu învaţă nimic din greşeli şi de asta a ajuns unde a ajuns, din cel mai popular politician în ceea ce este acum. A distrus vieţile şi speranţele multor oameni, şi-a distrus-o pe a lui, iar acum încearcă să se răzbune pentru situaţia tristă în care se află, prin metoda pe care a folosit-o şi în politică, victimizare, laşitate şi împroşcat cu noroi în toate direcţiile. Lecţia Filat este una bună pentru toată clasa politică, să înţelegem cu toţii unde duce aroganţa şi beţia puterii”, a declarat Iurie Leancă.

Amintim că, în ultimul timp, ex-premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, este supus mai multor atacuri. Recent, fostul şef adjunct al Serviciului prevenirea şi combaterea spălărilor de bani, Mihail Gofman, a declarat că Leancă va fi următorul reţinut, după Filat şi Şor, iar joi, 7 iulie, acelaşi lucru la declarat şi liderul PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul unei emisiuni televizate.

Fostul premier al Republici Moldova, Vlad Filat, a fost condamnat de magistraţi, la 9 ani de închisoare. Ex-prim-ministrul este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Vlad Filat pledează nevinovat, iar sentinţa sa este cu drept de apel.