Igor Dodon: Semnarea Acordului de Asociere a fost prematură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon afirmă că atât poziţia sa, cât şi poziţia partidului pe care l-a condus este că semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană a fost prematură. Totodată, şeful statului spune că Acordul nu poate fi anulat de către preşedinte, însă asupra acestui lucru se va reveni după alegeri. Igor Dodon a declarat despre aceasta marţi seara, 24 ianuarie, la întrevederea extinsă cu mass-media.

Igor Dodon a menţionat că, până la semnarea Acordului de Asociere cu UE, Republica Moldova a avut comerţ asimetric. Odată cu semnarea Acordului piaţa Republicii Moldova a fost invadată de produse străine, au fost pierdute multe locuri de muncă. Şeful statului afirmă că majoritatea cetăţenilor optează pentru semnarea unui acord cu Uniunea Euroasiatică, pentru a reveni pe piaţa rusă. În opinia sa, Republica Moldova trebuie să păstreze bunele relaţiile cu ambele părţi.

Preşedintele a mai spus că în cadrul întrevederilor pe care le va avea la Bruxelles nu-şi va schimba poziţia enunţată şi la Moscova cu privire la Acordul de Asociere. Potrivit lui, deocamdată sunt planificate în jur de patru întrevederi la nivel înalt.