Din ianuarie 2019, Transnistria va avea o reprezentanţă la Moscova. Krasnoselskii: Deja au fost semnate acordurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO president.gospmr.ru

Aşa-numitul preşedinte al Transnistriei, Vadim Krasnoselskii, anunţă că, începând cu luna ianuarie 2019, în centrul Moscovei va fi deschisă o reprezentanţă a Transnistriei, cu misiuni similare unui consulat, doar că instituţia fi înregistrată cu statut de organizaţie neguvernamentală.

„Luând în considerare felul compact în care locuiesc cetăţenii noştri la Moscova şi în Federaţia Rusă. Luând în considerare relaţiile noastre cu Moscova şi Federaţia Rusă, noi am mers pe calea de a deschide o reprezentanţă a Transnistriei la Moscova”, a declarat Vadim Krasnoselskii pe 22 decembrie, în cadrul unei emisiuni pentru o televiziune din Tiraspol.

Reprezentanţa Tiraspolului ar urma să fie deschisă pe strada Arbat, din centrul capitalei ruse.

„Acum se termină procedurile tehnice. Acordurile sunt încheiate. Acolo se desfăşoară deja reparaţia şi se achiziţionează mobilier”, a afirmat Krasnoselskii.

El a adăugat că deja are loc şi formarea echipei care va activa în reprezentanţa respectivă, cu scopul ca „cetăţenii noştri care se află în afara Transnistriei, care locuiesc la Moscova sau Federaţia Rusă, care învaţă la universităţi sau pur şi simplu lucrează, să aibă dreptul la asistenţă în funcţie de problemă, sau una practică, sau de ordin juridic”.

„Eu ca preşedinte am vizite la Moscova şi voi organiza şi audierea cetăţenilor Transnistriei care sunt stabiliţi în Federaţia Rusă”, a mai spus Krasnoselskii.

Amintim că încă 26 ianaurie 2017, pe pagina oficială a liderului de la Tiraspol a fost anunţat că la Moscova a fost deschisă o reprezentanţă a Transnistriei, ce va avea funcţii similare unui consulat şi va fi condusă de Alexandr Caraman.

Atunci, Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău a calificat decizia Tiraspolului ca fiind una ilegală.