Democraţii de la Chişinău încep discuţiile cu comuniştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat din Moldova anunţă că va avea, marţi, o întâlnire consultativă cu deputaţii comunişti. Democraţii vor să ştie dacă se pot baza pe votul PCRM atunci când vor trebui să aleagă preşedintele ţării în 2016 sau să revizuiască Legea Supremă.

PD anunţă, într-un comunicat de presă, că despre această întâlnire consultativă ar fi fost informaţi reprezentanţii PL, PPEM şi deputaţii independenţi. „Scopul acestei discuţii consultative este de a vedea în ce măsură putem să ne bazăm pe un sprijin larg în Parlament pentru alegerea viitorului preşedinte, dar şi pentru revizuirea Constituţiei şi votarea unor importante proiecte legate de parcursul nostru european”, precizează democraţii.

Anterior, Partidul Democrat din Moldova a făcut un apel public pentru ca negocierile între partidele proeuropene să înceapă cât mai repede, în vederea constituirii unei majorităţi parlamentare şi a învestirii unui nou Guvern. Sâmbătă, democraţii s-au întâlnit cu liberalii şi reprezentanţii PPEM. De la negocieri, au lipsti deputaţii PLDM. „Constatăm că PLDM foloseşte diferite tertipuri pentru a amâna începutul acestor negocieri. Cu privire la acest lucru, noi considerăm că partidele proeuropene şi societatea nu sunt obligate şi nici nu îşi pot permite în contextul actual să aştepte la infinit ca problemele din interiorul PLDM să se clarifice”, mai precizează liberal-democraţii.

PD mai precizează că, în această seară ar putea avea loc o întrevedere cu reprezentanţii partidelor proeuropene, cel mai probabil fără PLDM.

Amintim că, deputaţii PLDM nu au anunţat încă o poziţie finală în ceea ce priveşte participarea formaţiunii la crearea noii majorităţi parlamentare.