Ce spun liberalii despre o coaliţie din care să facă parte comuniştii sau socialiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) anunţă că este necesar ca toate fracţiunile parlamentare să se întrunească pentru a discuta despre formarea unui nou Guvern, iar prim-vicepreşedintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a comentat posibilitatea de a face parte dintr-o coaliţie de guvernare cu comuniştii.

Deputatul comunist, Artur Reşetnicov, a declarat recent în cadrul unor dezbateri publice, că este necesar ca toate fracţiunile parlamentare să se reunească într-un dialog unde să decidă împreună crearea unui guvern tehnocrat, „să coalizeze societatea şi să nu ami despartă societatea între „ai noştri şi ai voştri”.

La rândul său, prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă,  a afirmat, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, că în Republica Moldova, „cu aceste partide, cu această clasă politică, cu o altă clasă politică, dar trebuie să fie întotdeauna în Parlament peste cincizeci de deputaţi care să implementeze Acordul de Asociere, care să vegheze ca să nu pierdem libera circulaţie în Europa, care să efectueze reforme, care să creeze condiţii pentru apariţia locurilor de muncă, astfel încât să putem avea o viaţă normală de om”. Întrebat despre rolul pe care ar putea să-l joace PCRM în viitoarea coaliţie de guvernare, Chirtoacă a menţionat că PL nu este interesat de jocuri.

„Indiferent ce rol ar putea juca PCRM, pentru că a mai jucat între anii 2005 şi 2009, pe noi nu ne interesează jocuri. Noi suntem chiar mai mult decât uşor deja trecuţi prin asemenea experienţe. De exemplu, 4 aprilie 2005, când PPCR şi-a semnat sentinţa. Din punctul nostru de vedere participarea Partidului Liberal la guvernare împreună cu comuniştii sau cu socialiştii sau cu oricare alţi reprezentanţi ai acestei stângi care a distrus Republica Moldova, progresiv, în ultimii 25 de ani este exclusă. Noi avem o altă cale”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

Menţionăm că prima rundă de negocieri pentru formarea unui nou guvern a avut loc sâmbătă şi au participat PD, PL şi PPEM, iar PLDM a anunţat că vor decide săptămâna aceasta dacă să facă parte din noua coaliţie de guvernare. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite