„Conform legii, Gaburici nu poate fi ministru”. Valeriu Munteanu cere ca diploma de studii a noului ministru al Economiei să fie anulată DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul

Vicepreşedintele Partidului Liberal Valeriu Munteanu îi solicită ministrului Educaţiei, Monica Babuc, să facă toate demersurile necesare pentru ca diploma de studii medii a noului ministru al Economiei, Chiril Gaburici, să fie anulată. Potrivit liberalului, documentul ar fi fost obţinut în mod fraudulos.

„Conform legii, Gaburici nu poate fi ministru”, a subliniat Valeriu Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Liberalul consideră că în rezultatul anulării diplomei de studii medii şi diploma de studii superioare a lui Gaburici trebuie să fie declarată nulă, „cu retragerea titlului de licenţiat în economie”.

„După realizarea acţiunilor legale de anulare a diplomelor de studii a domnului Gaburici, urmează să fie informat primul-ministru despre întrunirea condiţiilor legale, ce atrag după sine încetarea mandatului unui ministru, în vederea excluderii acestuia din Guvern”, a încheiat Munteanu.

Amintim că, în calitate de preşedinte interimar al Republicii Moldova, şeful Legislativului, Andrian Candu, a semnat miercuri, 10 ianuarie, decretul de numire în funcţie a noilor miniştri din Guvernul Filip. Membrii Cabinetului de Miniştri au depus jurământul tot în faţa speakerului, după ce Igor Dodon a fost suspendat din funcţie de Curtea Constituţională pentru refuzul de a semna decretul respectiv.

De menţionat că fostul premier Chiril Gaburici a demisionat din funcţie în iunie 2015 pe fundalul scandalului legat de diploma de studii a acestuia. Procurorii au intentat un dosar penal atunci pe cazul respectiv, însă Gaburici nu a putut fi tras la răspundere penală pe motiv că a expirat termenul de prescripţie a infracţiunii.

Mai multe pentru tine:
O româncă din străinătate își uimește urmăritorii cu ce recuperează de la tomberon. „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Joe Biden, mult mai încrezător că îl poate învinge pe Trump. Pe ce se bazează președintele american
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Zodiile care după Paște vor scăpa de toate problemele și vor avea o perioadă de vis. Fericirea o să-și facă simțită prezența și în viața lor
Se reaprinde scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan. Dosar penal pentru violențe în familie: „Eu sunt victima!”
Ciolacu îl face ipocrit pe Mircea Geoană: „E ceva de noaptea minții”
Filmul plecării din Gorj în Germania a copilului care ar fi fost vândut. Avocatul neamțului susține că totul este legal