Bebeluş abandonat pe marginea unui drum din Briceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bebeluş de o lună şi jumătate a fost transportat la spital după ce a fost găsit fără supraveghere la marginea unui drum din Corjeuţi, raionul Briceni. Mama copilului a declarat poliţiei că a lăsat copilul temporar în grija unor cunoscuţi. Potrivit medicilor spitalului raional Briceni, starea sănătăţii copilului este satisfăcătoare.

Solicitată de IPN, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Briceni, Dina Fomin, a declarat că poliţia a fost alertată la miezul nopţii de către  un bărbat care trecea prin zonă şi a observat bebeluşul.

Oamenii legii au identificat-o, la scurt timp, pe mama copilului, care s-a dovedit a fi o tânără de 17 ani, originară din raionul Edineţ. Fiind adiată, tânăra a declarant oamenilor legii că a lăsat temporar copilul în grija unor cunoscuţi şi nu ştia despre faptul că micuţa a fost lăsată fără supraveghere.

Asistenta medicală în secţia Pediatrie a spitalului raional Briceni, unde a fost internată copila, Eleonora Ţurcan, a declarat pentru IPN că micuţa se simte bine. La spital a fost adusă şi mama, care se află împreună cu copilul.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru lăsare în primejdie. Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă muncă neremunerată în folosul comunităţii sau închisoare până la doi ani.