Alegeri Republica Moldova. Biserica Sf. Dumitru a fost vandalizată, iar parohului i-a fost trimis un mesaj: Veţi vota azi cu o femeie care trebuie să stea la bucătărie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica Sfântul Dumitru din Chişinău a fost vandalizată noaptea trecută. Dintr-un mesaj trimis parohului acestei biserici, Pavel Borşevschi, reiese că motivul actului de vandalism a fost dezacordul lui Borşevschi de a susţine poziţia preoţilor care l-au sprijinit deschis pe Igor Dodon, afirmând că Maia Sandu tolerează comunitatea LGBT, de aceea nu trebuie votată.

„În noaptea aceasta, asupra bisericii noastre s-a produs un act de vandalizm. Cei care au aruncat cu pietre în geamul bisericii au avut drept scop, probabil, intimidarea părintelui Pavel Borsevschi, parohul acestui lăcaş, pentru faptul că a vorbit la Radio Europa Liberă despre păcatul ierarhilor şi preoţilor care se implică în politică. De asemenea, părintele Pavel, azi dimineaţa, a primit şi un mesaj defimator, în care, de asemenea, este intimidat pentru mesajul pe care l-a transmis în inteviul de la Radio Europa Liberă.


Iată şi mesajul: (Tradus din rusă) Cu ziua de dumincă părinte. Cum dumneavoastră ca bărbat, veţi vota azi pentru o femeie care trebuie să stea la bucătărie, dar nu să conducă cu o ţară şi să adopte legi pentru homosexuali? Cum veţi explica poporului gestul dumneavoastră? Fiindcă deveniţi complice în susţinerea homosexualilor”, se arată în mesajul bisericii postat pe Facebook.