UPDATE: Arabia Saudită:Trei morţi după ce un atacator sinucigaş s-a detonat în apropierea moscheii principale din Medina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atentatul a fost comis de un atacator sinucigaş. FOTO: Arhivă / Twitter

Un atacator sinucigaş s-a detonat luni seara în apropierea sediului forţelor de securitate de la Moscheea Profetului din Medina, al doilea cel mai sfânt oraş pentru musulmani. Doi agenţi de securitate şi-au pierdut viaţa, alături de atacatorul sinucigaş, în explozia care  areloc în ultima seară a Ramadanului, în timp ce musulmanii se pregătesc de festivalul Eid ul-Fitr.

Atacatorul şi-a parcat maşina în faţa unui spital din apropiere de Consulat în jurul orei locale şi a României 2.15 şi, la scurt timp după aceea, bomba pe care o avea montată pe el s-a detonat. Potrivit martorilor, el se afla la circa 20 de metri de poartă. Teroristul a murit pe loc, iar doi paznici din apropiere au fost răniţi uşor.

Alte trei explozii s-au auzit în zonă, a declarat un martor. Potrivit primelor informaţii, Poliţia a detonat controlat mai multe obiecte suspecte. O înregistrare video trimisă de un martor arată poliţişti care se ascund în spatele altor vehicule şi care îşi acoperă urechile înainte de o deflagraţie.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată, dar organizaţia teroristă Statul Islamic a comis o serie de bombardamente şi atacuri în Arabia Saudită, de la mijlocul anului 2014 încoace. În urma cu un deceniu, o campanie al-Qaida s-a concentrat pe cetăţenii occidentali care trăiau sau munceau în ţara arabă, principalul exportator de petrol din lume. Sute de oameni au fost ucişi atunci.