Trei seisme cu magnitudini de peste 6,6 s-au produs în regiunea Insulelor Fiji

0
Publicat:

Trei seisme care au avut magnitudini de peste 6,6 au fost înregistrate miercuri, în mai puţin de o oră, la sud de Insulele Fiji din Oceanul Pacific, fiecare dintre ele producându-se la o adâncime de aproximativ 600 de kilometri, au anunţat reprezentanţii Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Foto: Shutterstock

Nu a fost emisă o alertă de tsunami, a precizat Centrul de seismologie din Fiji prin intermediul unui comunicat publicat pe reţelele de socializare.

Primul cutremur a avut magnitudinea 6,8 şi s-a produs în jurul orei 09:38 GMT, cel de-al doilea a avut magnitudinea 7 şi a avut loc 15 minute mai târziu, iar cel de-al treilea seism, a cărui magnitudine a fost 6,6, a fost înregistrat la ora 10:14 GMT, potrivit USGS.

Insulele Fiji se află în aşa-numitul „Cerc de Foc al Pacificului", o regiune de pe Terra în care se produc multe cutremure de pământ şi există o activitate vulcanică intensă, situată într-o zonă în care plăcile continentale intră în coliziune, generând activităţi seismice frecvente. Această regiune din Pacific este afectată adeseori de cutremure cu magnitudini mai mari de 5.