O indiancă a aflat că are două utere exact în timp ce le dădea naştere gemenilor săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rinku Devi, o tănără de 28 de ani din India, se pregătea să dea naştere gemenilor, dar exact în timpul travaliului a aflat că avea două utere. Mai mult, cei doi băieţi au fost concepuţi la distanţă de o lună.

Rinku Devi era pregătită să dea naştere gemenilor săi, dar în timpul travaliului a avut parte de mai multe emoţii decât orice mamă. Deşi mai are un copil de 4 ani, ea a aflat abia acum că are două utere, potrivit metro.co.uk.

Doctorii au informat-o pe Rinku că a conceput băieţeii la o distanţă de o lună. Micuţii sunt sănătoţi şi au fost aduşi pe lume prin cezariană.

Cazul este unul special, doctorii afirmând că se întâmplă foarte rar, în medie o dată pe an în întreaga lume, ca o femeie să nască bebeluşi perfect sănătoşi, cu toate că aceştia au fost concepuţi în ovare diferite.

Indianca suferă de o boală rară, denumită uterus didelphys sau uter dublu. Aceasta se manifestă prin existenţa a două utere, cu două coluri uterine separate şi, în unele cazuri, a două vagine. Fiecare uter este legat de câte un ovar printr-o trompă uterină. De cele mai multe ori se ajunge la naştere prematură, iar în 82 la sută dintre cazuri aceasta se face prin cezariană.