O indiancă a aflat că are două utere exact în timp ce le dădea naştere gemenilor săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rinku Devi, o tănără de 28 de ani din India, se pregătea să dea naştere gemenilor, dar exact în timpul travaliului a aflat că avea două utere. Mai mult, cei doi băieţi au fost concepuţi la distanţă de o lună.

Rinku Devi era pregătită să dea naştere gemenilor săi, dar în timpul travaliului a avut parte de mai multe emoţii decât orice mamă. Deşi mai are un copil de 4 ani, ea a aflat abia acum că are două utere, potrivit metro.co.uk.

Doctorii au informat-o pe Rinku că a conceput băieţeii la o distanţă de o lună. Micuţii sunt sănătoţi şi au fost aduşi pe lume prin cezariană.

Cazul este unul special, doctorii afirmând că se întâmplă foarte rar, în medie o dată pe an în întreaga lume, ca o femeie să nască bebeluşi perfect sănătoşi, cu toate că aceştia au fost concepuţi în ovare diferite.

Indianca suferă de o boală rară, denumită uterus didelphys sau uter dublu. Aceasta se manifestă prin existenţa a două utere, cu două coluri uterine separate şi, în unele cazuri, a două vagine. Fiecare uter este legat de câte un ovar printr-o trompă uterină. De cele mai multe ori se ajunge la naştere prematură, iar în 82 la sută dintre cazuri aceasta se face prin cezariană.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite