Mario Draghi contrazice Kremlinul: Putin nu va fi prezent fizic la viitorul summit G20

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mario Draghi FOTO EPA-EFE

Premierul italian Mario Draghi a declarat că preşedintele indonezian Jodo Widodo a exclus participarea în persoană a omologului său rus Vladimir Putin la summitul G20 programat pentru luna noiembrie în Bali, relatează The Associated Press (AP).

Mario Draghi, a cărui ţară a deţinut preşedinţia G20 înainte de a o preda Indoneziei, a declarat, marţi, că liderii G7 s-au adunat pentru a-l sprijini pe preşedintele indonezian Joko Widodo să organizeze un summit de succes.

Întrebat despre anunţul Kremlinului cu privire la intenţia lui Vladimir Putin de a participa la summit, Draghi a spus: „Preşedintele Widodo exclude această variantă. A fost categoric: nu vine (Putin, n. red.). Ce s-ar putea întâmpla – nu ştiu ce se va întâmpla, dar ceea ce s-ar putea întâmpla este poate o intervenţie de la distanţă”.

Summitul din 15-16 noiembrie ar risca producerea unor întâlniri diplomatice incomode în cazul în care liderul rus ar participa, după cum a anunţat, luni, Kremlinul.

Consilierul Kremlinului, Iuri Uşakov, a anunţat, luni, că Vladimir Putin intenţionează să participe la summitul G20 din Bali după ce a primit o invitaţie oficială. El nu a precizat dacă invitaţia se referă la o participare fizică sau virtuală.

Cu toate acestea, oficialul rus a precizat că mai este „mult timp” până la summit, sugerând că formatul participării Rusiei ar putea fi schimbat, transmite AP, potrivit news.ro.