Incendiu la terminalul petrolier saudit de la Jazan, în urma tirului unui proiectil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu la terminalul petrolier saudit de la Jazan în urma tirului unui proiectil Foto Twitter via news.ro

Un incendiu a izbucnit într-un terminal petrolier, în Arabia Saudită, atins de un proiectil, anunţă vineri Ministerul saudit al Energiei, relatează AFP.

”Tirul unui proiectil împotriva terminalului de distribuţie de la Jazan (graniţa cu Yemen) a provocat un incendiu la unul dintre rezervoare”, anunţă ministerul într-un comunicat, publicat de Saudi Press Agency (SPA).

Nicio victimă nu s-a înregistrat în urma atacului, precizează ministerul.

Atacul de la Jizan, la aproximativ 600 de mile sud-vest de Riad, în Marea Roşie, a lovit o instalaţie de distribuţie imediat după ora 21:00 (ora clocală).

Nimeni nu şi-a asumat imediat responsabilitatea pentru atacul de la Jizan (Jazan) din sud-vestul Arabiei Saudite, lângă graniţa cu Yemenul, dar acesta a avut loc în cursul a ceea ce oficialii apărării saudite au descris ca un baraj de opt drone purtătoare de bombe lansate de rebelii houthi.

Arabia Saudită nu a identificat în mod specific zona lovită. Cu toate acestea se ştie  Jizan găzduieşte o nouă rafinărie şi facilităţi portuare pentru gigantul energetic Saudi Arabian Oil Co, scrie Market Watch. Rafinăria, cu o capacitate de 400.000 de barili pe zi, a trimis anul trecut primul său transport în străinătate.