Incendiu la terminalul petrolier saudit de la Jazan, în urma tirului unui proiectil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu la terminalul petrolier saudit de la Jazan în urma tirului unui proiectil Foto Twitter via news.ro
Incendiu la terminalul petrolier saudit de la Jazan în urma tirului unui proiectil Foto Twitter via news.ro

Un incendiu a izbucnit într-un terminal petrolier, în Arabia Saudită, atins de un proiectil, anunţă vineri Ministerul saudit al Energiei, relatează AFP.

”Tirul unui proiectil împotriva terminalului de distribuţie de la Jazan (graniţa cu Yemen) a provocat un incendiu la unul dintre rezervoare”, anunţă ministerul într-un comunicat, publicat de Saudi Press Agency (SPA).

Nicio victimă nu s-a înregistrat în urma atacului, precizează ministerul.

Atacul de la Jizan, la aproximativ 600 de mile sud-vest de Riad, în Marea Roşie, a lovit o instalaţie de distribuţie imediat după ora 21:00 (ora clocală).

Nimeni nu şi-a asumat imediat responsabilitatea pentru atacul de la Jizan (Jazan) din sud-vestul Arabiei Saudite, lângă graniţa cu Yemenul, dar acesta a avut loc în cursul a ceea ce oficialii apărării saudite au descris ca un baraj de opt drone purtătoare de bombe lansate de rebelii houthi.

Arabia Saudită nu a identificat în mod specific zona lovită. Cu toate acestea se ştie  Jizan găzduieşte o nouă rafinărie şi facilităţi portuare pentru gigantul energetic Saudi Arabian Oil Co, scrie Market Watch. Rafinăria, cu o capacitate de 400.000 de barili pe zi, a trimis anul trecut primul său transport în străinătate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite