Gafă: un concurs lansat de Malaysia Airlines le cere participanţilor să spună ce îşi doresc să facă înainte să moară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un concurs lansat de Malaysia Airlines le cere participanţilor să spună ce îşi doresc să facă înainte să moară FOTO Arhivă

Compania aeriană Malaysia Airlines, lovită recent de două tragedii aviatice, a lansat săptămâna trecută un concurs cel puţin bizar prin care le cere clienţilor săi să îşi realizeze „bucket list-ul”, adică lucrurile pe care ar vrea să le facă înainte să moară, informează publicaţia „Time”.

Astfel, cei care vor să câştige un bilet de avion gratuit sau o tabletă trebuie să menţioneze pe site-ul companiei dorinţele lor înainte să moară.

Demersul este mai degrabă o gafă a firmei Malaysia Airlines, deoarece pagina oficială a acestui concurs a fost ştearsă de pe site-ul companiei aeriene. Cu toate acestea, regulamentul concursului mai poate fi accesat aici.

Revista „Time” scrie că o strategie de marketing era aşteptată din partea Malaysia Airlines, firmă care a suferit în ultima perioadă daune de imagine, din cauza tragediilor aviatice în care au fost implicate zborurile MH17 şi MH370.

Cu toate acestea, numele concursului constituie o gafă imensă, mai notează jurnaliştii americani.

Potrivit enciclopediei britanice Merriam-Webster, „bucket list” defineşte „o listă de lucruri pe care cineva nu le-a făcut, dar vrea să le realizeze înainte să moară”.

Recent, compania Malaysia Airlines a anunţat că va concedia circa 6.000 de angajaţi, aproape o treime din personalul firmei, pentru a evita intrarea în faliment.