Execuţie macabră la Mosul. Statul Islamic a aruncat 25 de presupuşi spioni într-un vas umplut cu acid azotic, pentru a le dizolva trupurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă execuţie macabră a avut loc la Mosul, un oraş din nordul Irakului aflat de aproape doi ani sub stăpânirea reţelei extremiste sunnite Statul Islamic (SI). Douăzeci şi cinci de presupuşi spioni au fost executaţi într-un mod barbar de către jihadişti. Ei au fost legaţi de o funie şi lăsaţi într-un vas umplut cu acid azotic până la dizolvarea tuturor organelor, transmite presa locală, citată de „Daily Mail“.

Combatanţi ai grupării Statul Islamic au executat recent 25 de bărbaţi care ar fi spionat pentru Guvernul irakian şi servicii de informaţii externe, transmite Iraqi News, potrivit cotidianului britanic.

„Membri ai Statului Islamic i-au legat pe fiecare în parte cu o funie şi i-au lăsat într-un vas umplut cu acid azotic, astfel încât toate organele să se dizolve“, a detaliat sursa citată.

În stare pură, acidul azotic este un lichid incolor sau gălbui, cu miros înţepător şi poate irita şi provoca arsuri grave.

Statul Islamic a cucerit teritorii vaste din Siria şi Irak, unde a instaurat un „califat islamic“ în 2014. Potrivit unor experţi, reţeua jihadistă a pierdut în ultimele luni 22% din teritoriile pe care le-a ocupat acum doi ani. Totuşi, Statul Islamic deţine controlul asupra unor puncte de mare importanţă, cum ar fi oraşul Mosul, al doilea ca mărime din Irak. Forţele irakiene luptă împotriva jihadiştilor din cadrul SI pe mai multe fronturi, în principal în provinciile Al-Anbar (vest) şi Ninive (nord), în scopul de a elibera oraşele Fallujah şi Mosul.