Ambasadorul israelian în Franța admite un posibil eșec al serviciilor de informații israeliene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul israelian în Franța, Raphael Morav, a admis că este posibil să asistăm la un eșec al serviciilor de informații israeliene, precum și pregătirea insuficientă a țării sale în fața ofensivei Hamas, în interviuri cu media din Franța, relatează AFP, scrie Agerpres.

Posibil eșec al serviciilor de informații israeliene FOTO Profimedia

Dacă am fi avut o minimă informaţie, am fi luat măsuri pentru a contraataca. Am fi fost pregătiţi. Deci trebuie să fi fost un eşec la nivelul serviciilor de informaţii, nu ascund acest lucru. Acum ce este important este să dăm o ripostă adecvată acestui atac", a declarat diplomatul israelian pe canalul TV BFM.

Ca urmare a acestei surprize, nu am fost pregătiţi suficient, se poate spune deloc", a spus acesta pe postul Europe 1, adăugând că trebuie desprinse învăţăminte", într-un context în care serviciile de securitate israeliene sunt cunoscute pentru eficacitatea lor, notează AFP. „Scopul este să nu se mai repete", a mai adăugat acesta.

Israelul şi Fâşia Gaza sunt în război după declanşarea sâmbătă dimineaţa a unei ofensive militare de proporții a mişcării palestiniene Hamas, care a lansat mii de rachete şi a infiltrat combatanţi pe teritoriul israelien, unde a luat şi ostatici.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a indicat, fără a face precizări că "sute" de bărbaţi înarmaţi au pătruns începând de dimineaţă în Israel dinspre Gaza.

Acesta a menţionat că militarii israelieni luptă cu „teroriştii care au invadat" Israelul în 22 de locuri şi observăm o „situaţie gravă implicând ostatici" în două localităţi la est de Gaza, Beeri şi Ofakim.