Zelenski spune că Rusia va încerca la iarnă „să distrugă” sistemul electric al Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că Rusia va încerca „să distrugă” în iarnă sistemul electric al țării sale, așa cum a făcut anul trecut, când forțele ruse au intensificat bombardamentele asupra infrastructurii critice, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Volodimir Zelenski FOTO: Facebook

În această iarnă, teroriştii ruşi vor încerca din nou să ne distrugă sistemul electric", a transmis Zelenski în mesajul său zilnic difuzat pe reţelele sociale, adăugând că responsabilii din administrația ucraineană sunt „pe deplin conştienţi de pericol".

Zelenski a precizat că ucrainenii se preăgtesc pentru „protecţia instalaţiilor de producere şi furnizare de energie electrică şi termică, refacerea a tot ceea ce a fost avariat de atacuri".

Este foarte important să câştigăm în această iarnă, să depăşim toate dificultăţile şi să asigurăm protecţia poporului nostru", a subliniat președintele Zelenski.

Iarna anului trecut a fost marcată de o campanie constantă de bombardamente ruse asupra infrastructurii critice ucrainene, milioane de oameni fiind nevoiți să stea în frig și întuneric.

Zelenski a precizat că a primit „acorduri clare" de la lideri europeni pentru obţinerea de noi sisteme antiaeriene, aşa cum cere Ucraina de mai multe luni de zile.