Zelenski mulţumeşte SUA pentru ajutorul acordat Ucrainei în aceste „vremuri dificile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit miercuri Statelor Unite pentru „ajutorul lor în aceste vremuri dificile” primindu-l pe secretarul de stat american Antony Blinken, pe fondul unor temeri cu privire la o invazie rusă, relatează AFP.

„Aş vrea să vă mulţumesc” pentru „susţinere, pentru ajutorul militar acordat Ucrainei şi pentru creşterea acestui ajutor (...), mai ales în aceste vremuri dificile”, a declarat Volodimir Zelenski.

„Noi alocăm fonduri-record, de la independenţă, în susţinetea armatei noastre, însă înţelegem că pentru a avansa rapid, pentru a moderniza armata, trebuie ajutor, mai ales în aceste vremuri dificile”, a adăugat şeful statului ucrainean.

Statele Unite au anunţat miercuri că au deblocat un ajutor suplimentar în domeniul securităţii, destinat Ucrainei, în valoare de 200 de milioane de dolari.

Washingtonul a furnizat Kievului ajutoare militare în valoare de 450 de milioane de dolari, înainte de desfăşurarea, la sfârşitul lui 2021, a zeci de mii de militari ruşi la frontiera ruso-ucraineană.

Administraţia Biden a anunţat în mai multe rânduri că este pregătită să ajute militar Ucraina, o schimbare în contextul în care SUA au fost mult timp îngrijorate de furia Rusiei, în cazul acordării unei asistenţe occidentale vecinului şi adversarului ucrainean al acesteia.