Viktor Orban: Imigraţia ilegală favorizează răspândirea terorismului în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul ungar Viktor Orban a apreciat, sâmbătă, într-un discurs susţinut la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, că există o legătură clară între imigranţii ilegali care vin în Europa şi răspândirea terorismului, relatează Reuters în pagina electronică.

„Există o legătură clară între imigranţii ilegali care vin în Europa şi creşterea terorismului“, a declarat Viktor Orban, la cea de-a 26-a ediţie a Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad.

„Este clar, de asemenea, că pur şi simplu nu putem să-i identificăm pe cei care ne sunt ostili, pe terorişti“, a continuat el.

„Răspunsul nostru este clar, şi anume că dorim să păstrăm Europa pentru europeni. Acest lucru necesită, însă, şi eforturi din partea altor ţări“, a adăudat premierul ungar.

În opinia sa, imigraţia ilegală contribuie de asemenea la creşterea şomajului şi a criminalităţii în Occident.

Politicile Uniunii Europene nu au fost suficient de solide pentru apărarea cetăţenilor europeni de ameninţările reprezentate de creşterea imigraţiei, a mai spus premierul conservator ungar.

În ultima vreme, Guvernul de dreapta de la Budapesta a luat o serie de măsuri controversate pentru evitarea imigraţiei. Printre măsurile luate de Viktor Orban figurează construirea unui gard metalic la frontiera dintre Ungaria şi Serbia.