Spania: A vrut să ucidă primul român care i-a ieşit în cale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spania: A vrut să ucidă primul român care i-a ieşit în cale

Un tânăr spaniol din Sevilla a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru un atac cu motivaţie xenofobă.

Spaniolul R.H.G. (24 de ani), din Sevilla, a avut o altercaţie cu un grup de români, fiind rănit la obraz. Furios, s-a îndreptat spre un bloc de apartamente din cartierul Aznalcóllar, unde ştia că locuiesc mai multe persoane de origine română.

La intrarea în clădire l-a întânit pe N.D., pe care l-a întrebat dacă este român. La răspunsul afirmativ al bărbatului, acuzatul a scos un cuţit cu care a încercat să-l înjunghie. Acesta s-a ferit, însă a doua lovitură a fost mai precisă, cuţitul înfigându-se între costele lui N.D.

Conform tribunalului, R.H.G. l-a atacat pe românul N.D. doar pentru că a fost prima persoană de această naţionalitate care i-a ieşit în cale, fără a ţine cont că victima nu avea nicio legătură cu bărbatul care îl rănise pe spaniol anterior.

Pentru atacul spaniolului, cu clară tentă xenofobă, procuratura a cerut o pedeapsă de opt ani de închisoare, însă judecătorii au acordat doar trei ani şi jumătate.

Află care au fost motivele invocate de judecători pentru reducerea pedeapsei spaniolului.