Preferinţele culinare ale Papilor, prezentate de bucătarul Vaticanului
0David Geisser, un tânăr din Garda Elveţiană şi totodată bucătar profesionist, a prezentat într-o carte, recent apărută, meniurile preferate ale ultimilor trei papi. Cine este curios să ştie ce preferă să mănânce actualul Suveran Pontif poate afla din „Poftă bună, Garda Elveţiană“ .
Bucătarul elveţian David Geisser, în vârstă de 24, a intrat recent în Garda Elveţiană, după ce a trecut, pentru formarea profesională, prin mai multe restaurante de renume. În cartea sa, „Poftă bună, Garda Elveţoană“, Geisser oferă o imagine a vieţii din Cetatea Vaticanului prin felurile de mâncare servite gărzilor elveţiene care se ocupă de securitatea Papei, înalţilor prelaţi şi ultimilor trei papi: Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea şi Francisc.
De exemplu, fostul suveran pontif Ioan Paul al II-lea prefera un meniu polonez alături de „pierogi“ (un fel de ravioli), iar Benedict al XVI-lea, unul bavarez. Francisc solicită adesea „empanadas“ (pateuri), „colita de cuadril“ (carne la grătar) şi „dulce de leche“, un tip de dulceaţă inventată în urmă cu un secol în Argentina.