Miniştrii de Externe din UE se vor reuni marţi într-o videoconferinţă pe tema escaladării violenţelor între Israel şi Hamas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Josep Borrell FOTO EPA-EFE

Miniştrii de Externe din Uniunea Europeană (UE) se vor reuni marţi într-o videoconferinţă pe tema escaladării luptelor între Israel şi mişcarea islamistă Hamas, a anunţat duminică Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Josep Borrell.

„Având în vederea escaladarea în curs între Israel şi Palestina şi numărul inacceptabil de victime civile, am convocat pentru marţi o videoconferinţă extraordinară a miniştrilor Afacerilor Externe din UE”, a scris Borrell pe Twitter.

„Ne vom coordona şi vom discuta despre maniera în care UE poate contribui cel mai bine la încheierea violenţei actuale”, a subliniat şeful diplomaţiei europene, citat de AFP.

Circa 174 de persoane au fost ucise în actualul episod de violenţe între Israel şi Hamas, care a început luni, transmite AFP.

Potrivit UE, Josep Borrell a făcut eforturi diplomatice „intense” pentru a încerca să contribuie la diminuarea violenţelor, discutând cu liderii israelian şi palestinian, precum şi cu principalii diplomaţi din ţările vecine.

„Prioritatea şi mesajul UE în acest context rămân clare: violenţa trebuie să înceteze acum”, a precizat diplomaţia europeană într-un comunicat publica sâmbătă.

Cele 27 de state membre UE întâmpină adesea dificultăţi în găsirea unei poziţii comune asupra conflictului israeliano-palestinian, state precum Germania, Austria şi Slovenia susţinând cu fermitate dreptul Israelului de a se apăra, în timp ce altele îndeamnă statul evreu să dea dovadă de mai multă reţinere, notează AFP.

Mai multe pentru tine:
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Marcel Ciolacu îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general NATO ca cetăţean. Nu ca premier, nici ca preşedinte PSD
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Pragul de frecvență al bolii. Un psiholog ne învață cum să ne ridicăm vibrația ca să evităm suferința
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”