Joe Biden, evacuat din sala de conferinţă, la Glasgow, înainte de a-şi susţine discursul despre metan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden evacuat FOTO CAPTURĂ

Joe Biden a fost evacuat de la summitul COP26 de la Glasgow chiar înainte de a susţine un discurs despre strategia privind metanul după ce s-a declanşat o alarmă, relatează Express.

Preşedintele american a fost escortat de urgenta de agenţii secret service dintr-o sală de de şedinţe unde se aflau şi Leonardo DiCaprio si Jeff Bezos. 

Într-un videoclip de pe reţelele sociale, oficialii de securitate pot fi văzuţi împingând înapoi  un număr mare de oameni 

John Glover de la Scottish Business Insider a declarat: „Haos la COP26. POTUS pare să fi fost evacuat după ce a a început să vorbească despre Angajamentul privind metanul. DiCaprio şi ceea ce pare să fie â Bezos sunt în cameră. O portavoce spune mulţimii să se împrăştie. Haos”.

Paris Hashempour a postat şi un videoclip pe reţelele de socializare care arată scenele de la summit. 

Ea a spus: „ Atât de dezorganizaţi la COP26!. Aştept să intru în sesiunea de angajamente privind metanul găzduită de SUA, dar este o nenorocire absolută. Biden a fost alungat de serviciile secrete, nesigur dacă se va întoarce.”

Nu este clar ce a cauzat declanşarea alarmei. 

Zona din jurul locaţiei gazdă, SEC din Glasgow, este clasificată drept „zonă albastră” a Naţiunilor Unite.

Asta înseamnă că e teritoriu neutru, în timp ce ONU va avea propriul personal armat în zonă. 

O prezenţă puternică a poliţiei va înconjura zona şi oraşul pe tot parcursul summit-ului. 

În ciuda incidentului, Biden şi-a ţinut discursul cu privire metan.

În cadrul Planului de acţiune pentru reducerea emisiilor de metan, statele vor căuta să reducă emisiile de metan cu 30%. 

„Împreună ne angajăm să ne reducem colectiv metanul cu 30% până în 2030 şi cred că probabil am putea trece dincolo de acest nivel. Astăzi sunt aproape 100 de ţări care ni s-au alăturat.. Aceasta reprezintă aproape jumătate din emisiile globale de metan”, a spus preşedintele SUA.

Biden a subliniat că asta va ajuta nu numai la combaterea schimbărilor climatice, ci şi la îmbunătăţirea sănătăţii, la reducerea pierderilor de recolte şi la reducerea poluării.”