Incidente grave la un raliu în Scoţia: trei persoane au murit, iar cel puţin şase au fost rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei persoane au murit, iar o patra este în stare critică. FOTO: PA

Trei persoane au murit şi cel puţin alte şase au rănite sâmbătă, după ce două maşini au intrat într-o mulţime de spectatori, la un raliu în Scoţia, relatează BBC.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 16.00 (n.r. - 18.00, ora României), în timpul raliului Jim Clark, în apropiere de Kelso, lângă frontiera cu Anglia. Un prim accident a dus la moartea a trei persoane, iar o persoană rănită grav a fost dusă la Edinburgh Royal Infirmary, în stare critică, au precizat autorităţile locale, citate de corespondentul BBC.

Poliţia scoţiană a anunţat că ulterior a avut loc un al doilea accident în urma căruia cinci persoane au fost rănite, ceea ce a dus la oprirea cursei.

Un martor a relatat, într-un mesaj postat pe Facebook, că la faţa locului „se afllă 15 ambulanţe, iar aproximativ 40 de persoane oferă îngrijiri medicale celor răniţi”.

„A fost deschisă o anchetă pentru a investiga acest caz”, a anunţat poliţia locală, într-un comunicat. Berwick & District Motor Club, Border Ecosse Car Club şi reprezentanţii instituţionali Motor Sports Association (MSA) au anunţat că vor coopera deplin cu autorităţile pentru a rezolva cazul de faţă

Raliul poartă numele pilotului scoţian al Formulei 1 Jim Clark, care a murit în 1968, în urma unui accident produs în Germania. Acest raliu durează trei zile şi se desfăşoară pe un circuit auto închis.