David Cameron promite să organizeze un referendum cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegeri în Marea Britanie. David Cameron a promis în discursul său ţinut la sediul prim-ministrului din Londra, Downing Street, că îşi va ţine toate promisiunile din campanie, inclusiv pe cea privind un referendum pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

"Da, vom organiza referendumul privind viitorul nostru în Uniunea Europeană", a declarat Cameron presei după întrevederea pe care a a avut-o cu Regina Elisabeta a II-a, care l-a desemnat să înceapă procesul de formare a noului guvern.

Pe de altă, Cameron a mai spus că va avansa cât de repede posibil cu planul de a oferi puteri sporite Scoţiei, care a votat în majoritate covârşitoare cu Partidul Naţional Scoţian, pro-independenţă.

"Pentru Scoţia, planurile noastre sunt de a crea cel mai puternic guvern descentralizat din lume, oferind puteri sporite în ceea ce priveşte fiscalitatea", a afirmat el.

Partidul Conservator al lui David Cameron a obţinut cel puţin 326 de locuri în urma alegerilor legislative pentru Camera Comunelor, ceea ce îi asigură majoritatea absolută, după anunţarea, vineri, a rezultatelor în 643 din 650 de circumscripţii electorale.

În discursul ţinut în faţa reşedinţei premierului aflată pe Downing Street în Londra, David Cameron, liderul Partidului Conservator şi câştigătorul alegerilor legislative din Marea Britanie, a promis votanţilor că „suntem pe cale de a face ceva foarte special în această ţară“. Conservatorii au câştigat majoritatea locurilor în Camera Comunelor, pentru prima oară după multă vreme, notează „Irish Examiner“.

Premierul David Cameron a jurat să pună în aplicare toate promisiunile campaniei electorale, inclusiv un referendum cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, notează „Irish Examiner“.. 

De asemenea, el a lăudat munca lui Nick Clegg, fostul lider al liberal-democraţilor, care a servit ca vicepremier şi a salutat recunoaşterea „graţioasă“ a înfrângerii făcută de fostul lider laburist Ed Miliband. Clegg şi Miliband şi-au dat demisia din fruntea partidelor pe care le conduceau ca răspuns la rezultatele dezastruoase obţinute în cadrul alegerilor.

Putem face din Marea Britanie un loc unde o viaţă bună este accesibilă tuturor celor care vor să muncească şi să se comporte drept. Vom guverna (conservatorii, n.r.) ca partid al unei singure naţiuni, al Regatului Unit. Asta înseamnă să restabilim economia, să oferim tuturor cetăţenilor o şansă“, a adăugat David Cameron.