Campanie înainte de Ramadan. Mesajul „Glorie lui Allah“ va apărea pe celebrele autobuze supraetajate roşii din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mesajul „Subhan Allah“ („Glorie lui Allah“) va putea fi citit în curând pe sute de autobuze destinate transportului public de călători din mai multe oraşe din Marea Britanie, între care capitala Londra, Manchester, Leicester, Birmingham şi Bradford. Campania, iniţiată de o organizaţie islamică finanţată de Guvernul britanic, va fi lansată pe 23 mai, în scopul de a prezenta comunitatea musulmană într-o lumină favorabilă.

Membrii organizaţiei Islamic Relief spun că doresc ca prin această acţiune să sensibilizeze populaţia în legătură cu suferinţele victimelor războiului civil din Siria, relatează presa britanică.

Părerile asupra acestei campanii, anunţate la scurt timp după alegerea unui primar musulman în Londra, sunt împărţite.

În timp ce jucătorul de cricket Moeen Ali şi-a declarat sprijinul, baroneasa Meral Hussein-Ece, ea însăşi musulmancă, şi-a exprimat dezacordul.

„Nu văd care-i scopul campaniei «Glorie lui Allah». Din punctul meu de vedere, religia nu trebuie implicată“, a reacţionat liberal-democrata pe contul său de Twitter.

Compania Transport for London a afirmat că, spre deosebire de campaniile politice, pe cele religioase le susţine.

Locuitorii Londrei au, de duminică, un nou primar. Sadiq Khan, în vârstă de 45 de ani, cu origini pakistaneze, este primul primar musulman din istoria metropolei britanice şi primul musulman ales să conducă o capitală din vestul Europei.

Mai multe pentru tine:
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
Tânărul care a primit premiul „Studentul român al anului în străinătate”. „Subliniază importanța cercetării mele“
Sorana Cîrstea, învinsă fără drept de apel de Iga Swiatek, în turul al treilea la Madrid. Ce a spus poloneza
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
Macron creionează o nouă viziune despre Europa: „Regulile jocului s-au schimbat”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”