Accident rutier în estul Ucrainei, soldat cu moartea a 12 militari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doisprezece soldaţi ucraineni au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi, luni seara, într-o coliziune produsă între un autobuz şi vehicule militare în estul rebel al Ucrainei, a anunţat Garda naţională ucraineană într-un comunicat, citat de AFP.

"La 5 ianuarie, în timpul unei rotaţii a voluntarilor şi soldaţilor Gărzii naţionale ucrainene (...), mai multe vehicule militare au intrat în coliziune cu un autobuz", afirmă comunicatul.

"Coliziunea a fost provocată de condiţiile meteorologice nefavorabile (...). Doisprezece soldaţi au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi" şi spitalizaţi în oraşul Artemivsk (regiunea Doneţk), precizează acesta.

O comisie formată din anchetatori militari, responsabili ai poliţiei rutiere şi Gărzii naţionale ucrainene a fost trimisă la faţa locului, potrivit sursei citate.

După ce a pierdut peninsula Crimeea, alipită în martie de Rusia, Ucraina luptă de aproape nouă luni împotriva unei rebeliuni separatiste proruse în estul ţării, un conflict soldat cu peste 4.700 de morţi.